HET ZWIJN
2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, 1947

5 februari


Hier is één van het betrouwbaarste teken van de dierenriem, die intelligent, verdraagzaam en gezellig is. Gezegend met gezond verstand en veel smaak voor de esthetica. Zwijnen zijn loyaal en goedaardig. Niettemin ietsje pietsje ouderwets, maar zij, die geboren onder het teken van het zwijn zijn, spreiden een standvastigheid, geduld en weerstandsvermogen tentoon. Zwijnen zijn ook altijd gelukkig en vinden ook altijd een gelukkig gesternte boven zich, als zij dat nodig hebben.  Zij hebben een fijn gevoel voor de heerlijke dingen in het leven. Jammer genoeg, kan zijn hang naar een hogere levensstijl zijn gevoelens overheersen. Zij hebben een groot hart, maar dat kan onnodig ingewikkeld worden. Hun behoefte aan luxe maakt hen een snob, ze worden vrekkig en verwaand. Zwijnen zijn lichtgelovig en naïef en vinden het moeilijk om de onvolmaaktheden in hun wereld te begrijpen.

Het karakteriseren van een persoon wordt bepaald door hun dierteken en het geboortejaar. Het gevolg is, dat er vijf verschillende Zwijn-typen zijn:


Type Zwijn | Geboortejaar | Karaktertrekken


Bos Zwijn

1935, 1995

Goedaardig, plezierig, makkelijk, genereus, moedig maar prikkelbaar

Vuur Zwijn

1947, 2007

Ambitieus, volhardend, maar ongeduldig

Aarde Zwijn

1959, 2019

Communicatief, populair onder hun vrienden, met een sterk besef van tijd

Goud Zwijn

1911, 1971

Ruimdenkend, vriendelijk en bereid om anderen te helpen

Water Zwijn

1923, 1983

Zacht, bescheiden, ernstig, verantwoordelijk, maar subjectief in het leven


Mensen geboren in het Jaar van het Varken zal ook doen restaurateur, musicus, onderzoeker, technicus, arts, maatschappelijk werker, binnenhuisarchitect, kok, tuinman, entertainer, traiteur, en ambtenaar. Het Zwijn is geduldig en vriendelijkheid ze doen het goed in hun carrière.


Beroemde mensen geboren in het Jaar van het Zwijn:


Koningin Maxima, Rafael van der Vaart, Won Yip, André van Duyn, Elton John, Albert Schweitzer, Johan Cruijff, Klaas-Jan Huntelaar, Diederik Samsom, Arnold Schwarzenegger, Pernille La Lau, David Bowie, Hillary Clinton, Quinty Trustfull, Dudley Moore, Richard Krajicek, Wendy van Dijk, Sylvana Simons, Elton John, Chris Zegers, Ernest Hemingway, Sanne Wallis de Vries, Angela Groothuizen, Peter Lusse, Daniël Lohues, Paulien Huizinga, Luciano Pavarotti, Anny Schilder, Robin van Persie, Anniko van Santen, Reinout Oerlemans, Ricky Martin, Rick Engelkes, Elsemieke Havenga, Selena, Mylène de la Haye, Robert Kuok, Anwar Ibrahim, Marcella Mesker, en Bastiaan Ragas.De "Best Love Match" van het Zwijn:

Zwijn en Konijn: Het is een zeer geschikt paar. Het Zwijn waardeert de goede smaak van het Konijn. Het konijn heeft veel begrip voor het Zwijn.

 

 


Zwijn en Schaap: Eén van de gelukkigste mogelijke combinaties. Beide zijn huiselijk, liefdevol en loyaal.

 

 


Zwijn en Draak: Hun huwelijk is eeuwig. Het Zwijn is ondersteunend en begripvol, wat de Draak erg waardeert.

 

 

Oppassen voor:   

Slang

Zwijnen moeten altijd uit de klauwen van de Slang blijven. Het geheimzinnige en verdachte karakter van de Slang botst met het eenvoudige en eerlijke karakter van het Zwijn. De Slang zal het Zwijn volledige tot slaaf maken, zodat het arme Zwijn alle kracht verliest.


De Liefde
Zwijnen zijn perfecte partners. Ze zijn romantisch en zijn het huwelijktypes. Ze zijn aanhankelijk en beleven veel plezier in het verwennen van zichzelf en van hun dierbaren. Ze genieten van hun huis en familie; ze blijven liever thuis en gaan minder uit te gaan.
Zwijnen zijn vaak liefhebbende ouders. Hoewel ze liefdevol en trouw naar hun partners zijn, kunnen Zwijnen ook bezitterig, jaloers en exclusief zijn. Met hun eenvoud van ziel en hun sensuele aard van de karakter, zijn de varkens eerlijk en oprecht in hun relaties. Ze worden meestal vastgelegd voor de lange termijn, wanneer ze van de juiste partner houden.

Gezondheid: 

Zwijnen hebben hun hele leven een goede gezondheid. Frequente diners en sociale activiteiten zijn onvermijdelijk voor zwijnen, dus dan moeten ze teveel eten, drinken en roken vermijden, want deze kunnen ziektes veroorzaken. Een gebalanceerd dieet met evenwichtige voeding, goede lichamelijke oefening, is hard nodig om Zwijnen fit te houden. 

Als zwijnen alles onbevreesd tegemoet treden, zullen ze zelden spanning tegen komen. Als ze met hun werk geconfronteerd worden met overbelasting, weten ze,  hoe ze zichzelf moeten ontspannen van vermoeidheid. Slaap is een gebruikelijke manier voor hen om zich te verfrissen.

Carrière: 

Zwijnen hebben veel geluk in hun loopbaan. Hun werk en hun loopbaanontwikkeling verloopt op een relatief vlotte manier. Als ze problemen ondervinden of moeilijkheden, krijgen ze vaak hulp van anderen. Met een groot gevoel van verantwoordelijkheid, zijn ze niet bang om uit te proberen, waar ze geïnteresseerd zijn. Ze hebben een rijke creativiteit en verbeelding. Zwijnen krijgen een loopbaan als entertainer, traiteur, arts, dierenart, of een binnenhuisarchitect. 

Maar er zijn ook een aantal veelbelovende carrières in de transport, entertainment, retail of horeca. In sociale relaties moeten ze hun eigen persoonlijke netwerk opbouwen, die hen helpt om succes in hun carrière te bereiken. 

Het gedulde en vriendelijkheid van de zwijnen, zorgt er voor, dat ze ook succesvol in de zorg kunnen zijn.


Yin/Yang:

Yin

Kleuren:

Bruin, geel, grijs, goud

Richtingen:

Oost, Zuidwest

Lievelingsbloem:

hortensia, madelief

 

 

Geluks Getallen:

2, 5, 8

Geluks Maanden:

de 2de, 7de, 10de, en de 11de maand van de Chinese Maankalender

Geluks Dagen:

de 17de en de 24ste dag van elke maand van de Chinese MaankalenderDe Chinese kalender, die meer dan vierduizend jaar oud is en die alle data voor traditionele feesten en feestdagen bepaalt, is een maan-zon kalender. Dat betekent dat de lengte van de maanden door de maan en de lengte van de jaren door de zon wordt bepaald. De lengte van een maand kan negenentwintig of dertig dagen bedragen en hangt af van het tijdstip waarop de maan aanwast en afneemt. Om de drie jaar moet een schrikkelmaand het verschil tussen het 365 dagen tellende zonnejaar en het 354 dagen tellende maanjaar compenseren. Het zonnejaar, dat in vierentwintig maal veertien dagen is verdeeld, wordt vooral door de boeren gehanteerd; het maanjaar, dat op een cyclus van zestig jaar berust die weer in vijf perioden van twaalf jaar is onderverdeeld, speelt een rol in het religieuze leven. Aan elk van deze twaalf jaren is een teken uit de dierenriem toegekend, dat zich in elke cyclus herhaalt. Deze dierenriemtekens vertegenwoordigen bepaalde karaktereigenschappen, die degenen die in dat jaar geboren zijn, beïnvloeden en ook het verloop van het betreffende jaar bepalen. 

Het Chinese Nieuwjaar valt ieder jaar op een andere datum, op een datum tussen 21 januari en 21 februari.

In de Chinese astrologie is het belangrijkste element: het teken uit de Chinese dierenriem (Rat,Os, Tijger etc). Dat is wat betreft achtergrond en gebruik vergelijkbaar met de westerse dierenriem. In tegenstelling tot de maandelijkse sterrenbeelden wijzigt het teken van de Chinese dierenriem echter eens per jaar. Met de viering van het Chinees Nieuwjaar (afhankelijk van de stand van de maan in januari of februari) wijzigt het teken. Kinderen die gedurende het jaar geboren worden, krijgen het teken van het jaar als sterrenbeeld.

Naast de tekens van de dierenriem  spelen ook nog een rol:

    •    het element: hout, vuur, aarde, metaal en aarde 

    •    Yin en Yang: even jaren zijn yang, oneven jaren yin; 

    •    het uur van de dag; 

    •    het seizoen

Beauty Lab Etten-Leur gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je de website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

OK