Hij is nu toch écht officieel begonnen: de herfst. En hoewel de herfst mijn favoriete seizoen is, ziet je huid minder uit naar koudere temperaturen. Maar daar kun je iets tegen doen! Met deze 5 stappen weer je je tegen, eh…. het weer. 


Hallo stralende huid, óók in de herfst.


1. Je huid wordt véél droger

Koudere temperaturen betekent een grotere kans op ruwe, droge plekjes op je huid. De hoogste tijd om flink te gaan hydrateren dus. Naast een dag- en nachtcrème die je huid flink voedt, zoals de Hyamax, is het ook belangrijk om twee keer per week een hydraterend masker te nemen. Ik ben momenteel verslaafd aan het Double+ masker, die ook een zeer voedend is. Gebruik eerst even de Silk+ 3 in 1 cleanser om dode huidcellen te verwijderen en je staat op met stralende huid.


2. Je huid wordt veel gevoeliger

Probeer dus op te letten met zeep, shampoo en andere agressieve middelen, zoals peelings.


3. Je huid is nog in shock na de zomer

Door de hitte en zon zijn je poriën groter geworden (helaas, dat gebeurt gewoon) en kun je wat donkere vlekjes en plekjes op je huid hebben. Die lichte hyperpigmentatie kun je weer herstellen met een product waar wat meer antioxidanten  inzitten en die niét uitdroogt, zoals de Bright+ 


4. Je huid beschadigt eerder door UV-straling

Niet per se omdat de zon sterker is, maar omdat je je er minder van bewust bent. Blijf ALTIJD, ook in de herfst en winter en óók als het regent, smeren met een zonnebrandcrème of creme met SPF bescherming zoals bijvoorbeeld de Sun SPF 50. Je huid zal je dankbaar zijn.


5. Je bloedcirculatie is slechter

Door koude(re) temperaturen kan je bloedcirculatie wat achteruit gaan, waardoor je huid er wat lustelozer uit kan zien en minder kleur heeft. Wat helpt? Geef jezelf een gezichtsmassage kado, plan snel een afspraak! Hallo gezonde blos!!!

Beauty Lab Etten-Leur gebruikt cookies om er zeker van te zijn dat je de website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

OK